Bug with pop-outs near right hand edge

Having problems with DHTML Menu? There is usually somebody here who knows the answer.
Post Reply
User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Bug with pop-outs near right hand edge

Post by Cloud » Fri Oct 31, 2003 2:03 pm

Hi -

I have a horizontal menu generated from a DB.

I'm having a problem with a pop-out sub-menu on the right hand side of browser windows < 1024 pixesl:

http://www.boards.ie/vbulletin/index.php?styleid=17

It appears off to the way right (bringing up scrollbars). Initially, I had _subOffsetTop and _subOffsetLeft set to the default values (+/-), and it would give a JS error on Line 17 or something. Setting the values to 0 removed the error, but caused the current problem.

Why are the menus not appearing up to the left (as they used to in the old version)?

Thanks,

John.
--

stefan_bgbgbg
Beginner
Beginner
Posts: 5
Joined: Fri May 02, 2003 8:58 pm
Location: Konstanza, Romania

Post by stefan_bgbgbg » Fri Oct 31, 2003 3:08 pm

This looks like another nasty bug in the RC versions. :|

Let's hope Andy corrects this soon!

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Post by Cloud » Sun Nov 02, 2003 1:31 pm

Any one else experiencing problems with menus at the right hand side of the browser?

User avatar
bobwill
Mega Advanced
Mega Advanced
Posts: 229
Joined: Tue Oct 01, 2002 3:03 pm
Location: Kansas
Contact:

Post by bobwill » Sun Nov 02, 2003 3:52 pm

Yes, I have a similiar problem. I submitted the issue on October 30 and have not had one reply. http://www.milonic.co.uk/forum/viewtopi ... 17b9332091

Guess there is not an answer.

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Post by Cloud » Mon Nov 03, 2003 10:32 am

The strange thing is it is occuring in all browsers for me, and I have no image map. The menus are not adjusting to the left in IE.

User avatar
Hergio
Milonic God
Milonic God
Posts: 1123
Joined: Wed Jun 12, 2002 7:46 pm
Location: Rochester, NY

Post by Hergio » Mon Nov 03, 2003 6:10 pm

Its beyond me why your menu is even appearing where its appearing. You have no top or left coordinates defined and you have not defined position = "relative" because the menu defaults to absolute so it should be appear in the upper left hand corner of your screen if I am correct. Just the fact that you are calling on the menu inside of a cell shouldn't necessarily make it render there by default if I understand correctly.

But anyways, you should move your calls for the milonic_src, mmenudom and mmenuns4 up into the HEAD of your document. You should also move your style definitions up into there as well. The only thing taht should be in the body of your document is that dhtmlmenus file that you have. But I would definetly add position="relative" to that menu declaration, I think it might help.
Dave Hergert
Software Engineer
"Helping to make the menu better, one :?: at a time."

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Post by Cloud » Mon Nov 03, 2003 6:31 pm

Thanks Dave.

I've changed it to position=relative, and moved the source scripts and styles up to the header, leaving the menu definitions and call to drawmenu in the body.

Unfortunately, the same error occurs...

User avatar
Andy
Milonic
Milonic
Posts: 3307
Joined: Sun May 19, 2002 8:23 pm
Location: Menu Developer
Contact:

Post by Andy » Mon Nov 03, 2003 11:18 pm

A fix is on its way.

Cheers
Andy
Last edited by Andy on Tue Nov 04, 2003 10:00 am, edited 1 time in total.

User avatar
John
 Team
 Team
Posts: 5967
Joined: Sun May 19, 2002 8:23 pm
Location: Phoenix, AZ
Contact:

Post by John » Tue Nov 04, 2003 4:05 am

Andy wrote:A fix is ont its way.

Cheers
Andy
Now where else can you get that kind of support, and right from the top, no less?
John

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Post by Cloud » Tue Nov 04, 2003 9:21 am

Cool! Cheers m8s!

User avatar
Andy
Milonic
Milonic
Posts: 3307
Joined: Sun May 19, 2002 8:23 pm
Location: Menu Developer
Contact:

Post by Andy » Wed Nov 05, 2003 7:43 pm

Try the new RC20 that we released earlier today.

Let me know if you still have trouble.

Cheers
Andy

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

AOK

Post by Cloud » Wed Nov 05, 2003 9:06 pm

Wonderful! Thank you very much Andy and co.

John.
--
http://www.boards.ie

User avatar
Cloud
Advanced
Advanced
Posts: 14
Joined: Fri Oct 31, 2003 1:58 pm

Post by Cloud » Thu Nov 06, 2003 1:14 pm

Hi again -

Unfortunately another bug seems to have popped up in RC20 (sorry for the pun) - in Firebird/Mozilla, the width of the drop downs is about 3 times wider than it should be - padded on both sides.

http://www.boards.ie/vbulletin/index.php?styleid=17

Thanks,

John.
--
Users reporting this bug here:

http://www.boards.ie/vbulletin/showthre ... styleid=17

Post Reply